Kiti renginiai


Šluotos leidiniai


Šluotos partneriai

Parodos atidarymas 2013 m. liepos 12 d. 16 val.
Lietuvos Dailininkų sąjungos galerijoje, Vilniuje, Vokiečių g. 2.
Paroda veikė iki liepos 26 d.
Dalyviai:
Vladimiras Beresniovas, Ilja Bereznickas, Rimantas Dovydėnas, Andrius Gruzdaitis, Šarūnas Jakštas, Vladas Kudaba, Jonas Lenkutis, Saulius Medžionis, Amalijus Narbutas, Romas Palčiauskas, Agnė Pėčaitė-Stankevičienė, Justinas Račinskas, Algimantas Snarskis, Edmundas Unguraitis, Jonas Varnas, Rolandas Vičys, Leonidas Vorobjovas.
Šiais metais Lietuva pirmą kartą pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai. Tai reikšmingas įvykis, garsinantis Lietuvos vardą visame pasaulyje. Šia proga svarbu parodyti, kuo mūsų šalis garsėja, kuo mes išsiskiriame iš kitų. Juk galime didžiuotis ne tik garbinga istorija, savo kalba, bet ir mūsų šalies mokslo laimėjimais bei dideliu aukštųjų technologijų potencialu.
Lietuva jau ne kartą įrodė, kad turi daug talentingų mokslininkų. Investicijos į mokslą pasiteisina, o rezultatai duoda realią naudą. Pasiekimai mokslo srityje yra neatsiejami nuo kūrybiškumo, todėl natūraliai kyla klausimas - o kaip gi šalies menininkai žvelgia į mokslą?
Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai proga karikatūristai kartu su Lietuvos aukštųjų technologijų kompanija - „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padaliniu inicijavo karikatūrų konkursą – parodą. Karikatūristai gavo iššūkį pavaizduoti, kaip mokslo Lietuva atrodė vakar, kokia ji yra šiandien ir kokia jos ateitis piešiama rytdienai. Tai – jau antroji Nacionalinės karikatūristų asociacijos „Humor sapiens“ ir „Thermo Fisher Scientific“ Vilniaus padalinio inicijuota paroda.
Konkurso „Mokslo Lietuva. O vis dėlto ji sukasi!“ dalyviai su humoru žvelgia į Lietuvos mokslą: mūsų pasiekimus, laimėjimus, kuo galime džiaugtis ir didžiuotis. O kokia yra mokslininkų kasdienybė, laisvalaikis ir pomėgiai? Kur slypi mokslininkų įkvėpimo šaltiniai? Kaip gimsta modernios technologijos ir pasaulinio lygio produkcija? Tai klausimai, į kuriuos pabandė atsakyti karikatūristai. Mokslininkų darbas ar netikėti jo rezultatai – nekasdienis įkvėpimo šaltinis karikatūrų meistrams. Menininkai atskleidžia visuomenėje gyvus stereotipus ir su šypsena vaizduoja mokslininkų kasdienybę.
Būdami svarbaus istorinio momento liudytojais, kai mūsų šalis pirmą kartą pirmininkauja ES, prisiminkime, į ką verta atkreipti visos Europos dėmesį, ir pristatykime save linksmai.

kiti renginiai...

Šluota laukia Jūsų laiškų:

Šluotos korespondencija: Gynėjų g. 4, LT-01109 Vilnius.
Šluotos el. paštas: humor@sluota.com;
karikaturos@gmail.com
Parama tik 2%. kurie Jums nieko nekainuoja

 

blogspot visitor